ØKF udspringer historisk fra studiemiljøet på Øresundskollegiet på Amager, heraf navnet ØresundsKollegiets Fodboldklub, som dog i 2012 ændredes til Øresund Klubfodbold. I dag er klubben en selvstændig fodboldklub under KBU med medlemmer fra alle dele af København. En stor del af medlemmerne er tilflyttere fra Jylland, Sjælland og Fyn.

Hjørnestenene i klubben har altid været absolut søde mennesker, en god stemning og omgangstone samt flot fodboldspil. Vores vision har fra starten været, at vi skal være Københavns hyggeligste fodboldklub og have Københavns laveste kontingenter. ØKF derfor er kendt som en åben klub, der er god til at tage imod nye medlemmer og alle spillere -- erfarne og mindre erfarne -- er meget velkomne. Der er hold til alle niveauer i ØKF!

ØKF blev grundlagt i efteråret 1997 og har siden udviklet sig meget hurtigt. I dag har klubben hold på både herre- og damesiden indenfor 7-mands, 11-mands og oldboys. Der er således et hold til alle, uanset hvilket niveau de befinder sig på mht. evner, seriøsitet og træningsmængde. Det sociale er omdrejningspunktet før, under og efter træning og kampe. Holdene er inddelt i truppe som har trænere og holdleder tilknyttet.

ØKF's gældende vedtægter findes her: Vedtægter

Københavnsk Fodbold bragte i foråret 2006 en artikel om ØKF – læs den her.