På siden her kan du læse alt om Københavns hyggeligste og billigste fodboldklub, beliggende på Kløvermarken, Amager. Du kan læse historien om tilblivelsen af ØKF, værdier & visioner, det sociale årshjul, mantraet; “#jegglædermig” og oprettelse af ØKF spillerprofil

ØKF blev stiftet i 1997, og udspringer historisk fra studiemiljøet på Øresundskollegiet på Amager, heraf navnet ØresundsKollegiets Fodboldklub, som dog i 2012 ændredes til Øresund Klubfodbold. Dengang var tilslutningen til fodbold i København faldendende, og mange forventede at ØKF ville blive en døgnflue. Klubben har udviklet sig meget siden da, og i dag er klubben en af de største klubber på Amager. Klubben er en selvstændig fodboldklub under KBU med medlemmer fra alle dele af København, og en stor del medlemmer, som er tilflyttere fra Jylland, Sjælland, Bornholm og Fyn - hvis vej ind i ØKF har været for at spille fodbold, møde nye mennesker og være en del af et fællesskabet. 

Københavnsk Fodbold bragte i foråret 2006 en artikel om ØKF – Københavnsk fodbold 2006

Amager Bladet bragte en artikel da ØKF havde 20 års jubilæum -  artikel amagerbladet.jpg

Læs om ØKF på Wikipedia og bliv klogere på klubbens historie samt stærke og indflydelsesrige personer omkring klubben (link her)

 Ladelund efterskole lavede i 2021 en lille dokumentar om ÆKF, så hvis du vil blive lidr klogere på hvem vi er så se med her

Værdier

Hjørnestenene i klubben har altid været: 

  • Absolut søde mennesker
  • Det sociale som omdrejningspunktet
  • God stemning og omgangstone
  • Flot fodboldspil 

Vi vægter det sportslige og sociale lige højt, og tror på, at gode resultater skabes gennem et inkluderende miljø på og udenfor banen. Vi forfordeler ikke højere rangerede hold, da vi er en klub hvor alle - uanset hold, niveau og ambitioner - skal have det sjovt med fodbold og hinanden. 

Vision

Vores vision har fra starten været, at vi skal være Københavns hyggeligste fodboldklub og have et af Københavns billigste kontingenter. ØKF er derfor kendt som en åben klub, der er god til at tage imod nye medlemmer - uanset hvilket niveau de befinder sig på mht. evner, seriøsitet og træningsmængde. Visionen er klar - der er hold til alle som vil spille i ØKF!

Vedtægter

ØKF's gældende vedtægter findes her:  Vedtægter

 

Unikt statistiksystem på serie niveau 


Har du nogensinde undret dig over hvor mange mål, assist, spillede kamp, kampens spiller stemmer og mål-, assist, og kampsnit du har opnået i din fodboldkarriere - Nu har du muligheden I ØKF har vi et helt særlig statistiksystem, som giver den enkelte spiller mulighed for at udforske sine egne stats (mål, kampe, assist og point). Du bliver derfor oprettet i systemet, når du melder dig ind i klubben. Efterfølgende vil du kunne logge ind via Facebook eller mail og tilgå dine egne stats. Du logger ind via knappen under - eller i menuen "for medlemmer" 

Efter hver kamp, bliver systemet opdateret, og dine stats vil være at finde i systemet. Desuden kan du også tilgå andre spillere fra klubben, hvis du er nysgerrig på deres statistikker. På siden kan du sortere i statistikkerne, så du kun ser enkelte sæsoner, særlige hold, mål, assist eller pointscore. 

Kampens spiller

At dit login virker og du kan tilgå din ØKF-spillerprofil er meget vigtigt! Efter hver eneste kamp stemmer alle på holdet på kampens spiller. Det er de point, som er at finde på statistik siden. Det er derfor meget vigtigt, at få oprettet et login, så du kan stemme efter kampene.

 
Skulle der mod forventning være problemer med din bruger, så kontakt vores webmaster, Esben, på

 

 

#Jegglædermig

På et eller andet tidspunkt vil du med sikkerhed støde på ØKF-mantraet#jegglædermig. ØKF er en klub, hvor man skal glæde sig til at komme - ligegyldigt om det er træning, kamp eller sociale arrangementer. Derfor bruger vi udtrykket Jegglædermig, for at minde hinanden om, hvor fedt det er dyrke sin sport og fællesskabet i fodboldklubben ØKF.

Du vil derfor høre eller læse spillere, trænere og medlemmer bruge mantraet #Jegglædermig - et mantra vi håber, at du hurtigt selv vil føle, når du spiller i ØKF  

 

ØKF - Klubben med mange sociale arrangemeter

I ØKF vægter vi sociale arrangementer for og med hinanden vældig højt! Så leder du efter en klub, hvor der også sker meget udenfor banen - så er ØKF den rigtige klub for dig. 

Her kan du læse om de faste og traditionsrige arrangementer som vi afholder i vores sociale fodboldklub, året rundt.

Græsfest / Generelforsamling
I ØKF har vi en opstartsfest som vi kalder for “Græsfest”. Hvert år til april, når græsbanerne åbner på Kløvermarken fejrer vi det med fest for alle holdende i klubhuset.   

ØKF-Klubdag
ØKF-klubdag er en traditionsbunden klubdag, som vi elsker at fejre. Én gang i både forår- og efterårssæonen koordineres alle klubbens hold, så vi spiller lørdags hjemmekampe hele dagen (fra kl. 10-16). I løbet af dagen, vil frivillige grille pølser og sælge øl til alle klubbens medlemmer. Efterfølgende indtager vi klubhuset hvor der er fest og dans til langt ud på natten.  

Afslutningsfesten
Den sidste kampweekend i efterårssæsonen er en hellig weekend for alle ØKF medlemmer. Klubben inviterer alle medlemmer til stor afslutningsfest i klubhuset. Taler bliver afholdt og priser bliver givet - også holder vi en stor fest og alle medlemmer er inviteret.  

Fællesspisning og CL-aften
I løbet af den kolde vinter opstart, værner vi også om fællesskabet i ØKF. Vi skiftes på holdene til at stå for madlavningen i klubhuset, i forlængelse af onsdags træningerne. Efter træning mødes holdene til fællesspisning og CL som vises på storskærm i klubhuset.

Bygge- og arbejdsdage
To gange om året, inviterer bestyrelsen til ØKF bygge- og arbejdsdag. Vores faciliteter skal holde i mange år endnu og derfor er det vigtigt at vedligeholde og renovere klubhuset, boldcontaineren og vores omklædningsrum - selvfølgelig i fællesskab med hinanden. Der er altid fri øl/vand og frokost til de fremmødte.     

Interne hold arrangementer 
Selvom vi oftest har fester og sociale arrangementer på tværs af dame- og herreholdende - så hænder det at holdende internt arrangerer nogle sociale tiltag og fester. Disse foregår som oftest også i klubhuset. 

Spontane arrangementer 
Typisk efter kamp, er der, som i de fleste fodboldklubber (afhængigt af resultat) en god 3. halvleg. Derfor kan omklædningsrums stemningen også bringe holdende videre ud på Københavnsk mange hyggelige beværtninger. Her skal man bare støde til, og få en hyggelig aften med spillere og trænere.  

Sommer- og vinterbold
Hver pre-season holder vi os i form ved at spille på to mål. Én gang om ugen mødes vi og blander alle fremmødte. Det er hyggeligt og man er mere end velkommen til at tage venner med. Man melder sig til i begivenhederne på den fælles.

Frivilligdag - En hæder til klubbens mange frivillige 
Som frivillig i ØKF bliver du også inviteret med til en årlig dag, hvor vi hædrer og fejrer frivilligheden. Det er en dag hvor alle frivillige i klubben mødes en lørdag, og så står dagen ellers på forskellige aktiviteter som planlægningsudvalget har arrangeret. Denne dag er for alle de frivillige som får tandhjulene i klubben til at køre rundt.  

 Vores klubhus ligger her: